Gimme just one click :)

Wednesday, December 26, 2012

Gel Pengelupasan Safi Balqis Perfect 10


Tujuan buat review ni bukan nak lawan Shila Amzah jadi duta Safi Balqis Perfect 10.
Kalau korang tgk kulit Shila Amzah yang putih sempurna dlm iklan tu, mesti tergoda jgk nak beli.
Tapi kalau saya yang jd modelnya, mmg jauh panggang dari api la. Wek..
Just nak add on something. Mcm testimoni la..

tergoda tak nak kulit cerah sempurna cani?

Dulu saya guna scrub untuk bersihkan kulit muka sebersih2nya. Perasaan sndr je..
Lagi kasar scrub tu rs kulit lg bersih lps pakai.
Pastu terpikir yang ianya tak baik untuk kulit.
Bayangkan kita berus baju guna berus yang kasar. Mesti kain tu rosak kan?
Kulit kita pun mesti macam tu.
So saya rasa jalan terbaik nk hilangkan kotoran 'degil' dari muka ialah dgn gunakan gel pengelupasan yang lembut pada kulit muka. Ye tak?
Dulu pnh try marvel gel ginvera tp lama2 malas. Lgpn masa tu kewangan xbagus. 
Skg baru nk try balik dan saya beli brand Safi Balqis Perfect 10.
Sebab ape?? Memang sebab terpengaruh dgn iklan la. Haha.


Cara nak guna senang je. As below:
(1) Ratakan pada kulit muka yang kering.
(2) Biarkan selama 1-2 minit.
(3) Gosok dgn sapuan bulatan pada wajah.
(4) Bilas dgn pencuci muka.


Hasilnya, kulit rasa halus licin mulus dlm sekelip mata.
Wah... Macam baru balik buat facial. Exaggerate pulok. Huhu. Mmg puas hati.
Skg ni saya guna dlm 2-3 kali seminggu. Kalau saya kuar jln2, pori2 muka rasa dh penuh tersumbat dgn kekotoran, blk wajib guna gel pengelupasan ni. 
Baru yakin muka dah bersih sepenuhnya =)
Dan sebab texture gel pengelupasan ni lembut, xkasar mcm scrub, xde la risau pakai byk kali mana pun.
Nak pakai tiap2 hari pun xpe kot kalau rs tiap2 hari muka kotor especially jenis y kerja luar.
Untung la Safi Balqis dapat jurucakap tambahan tak berbayar ni kan? Hehe.
Satu tip dari saya, lakukan semua langkah di atas masa tgh bersantai. Contoh masa lepaking tgk tv ke.
Xde la rasa macam makan masa wat benda ni kan?


Ni wajib bgtau. Gel ni sangat wangiii... 
Kalah wangiii perfume silkygirl yang stacy jd duta tu. Hehe.
Sebab wangi, rasa sgt seronok bila pakai.
Ni y nak try lain2 produk Safi Balqis Perfect 10. Wangi x? Aritu try BB cream biasa je bau dia.



Talking on long term effects when using this product, it's still too early to talk about it.
Next entry perhaps. Bye2!

5 comments:

  1. Rse cm nk try gk.mrh sket dr marvel gel kn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Murah byk. Ni rm15 je. Marvel gel rm30+. Dan marvel gel bau xbesh. Hehe

      Delete
  2. macam best je SB Perfect 10 ni..aku ingat SB ni tak sesuai utk 25 years above, tapi kalau ko kata best & murah wah aku nak try jugak la..aku dulu pun ingat kalau scrub kasar2 tu kulit aku lebih bersih, tapi kemudian naik jerawat dan tona tak sekata..bila pakai scrub lembut lagi la best,boleh pakai hari2 tanpa merosakkan kulit..aku pakai scrub Syahirah lagi murah Rm5 lebih je..sedap..tapi aku pejam mata je dengan duta Syahirah si Jue Aziz tu..bhuahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. duta produk ni mmg memainkan peranan kan? kalau kita xsuke, nk beli produk pun jd xsuke. hehe

      Delete
    2. apa nama gel pengelupas tu

      Delete